Αρχείο | 4:56 μμ

Το Μνημόνιο ΙΙΙ που δεν ξέρουμε (στ’ μέρος)

17 Δεκ.

troika_samaras_venizelos_kouvelis_aftodioikisiΦτάσαμε αισίως στο έκτο μέρος του «πολυμερούς» πονήματος για το περιβόητο Μνημόνιο. Για να μπούμε λοιπόν στην τροποποίηση της σύμβασης για δανεισμό από την τρόϊκα (ΕΤΧΣ, ΕΚΤ, ΔΝΤ).

Ποιά σύμβαση τροποποιείται;

Μα η εξαιρετική σύμβαση της 15/3/2012 που υπέγραψε ο μέγας «τσάρος» τότε της οικονομίας Ε.Βενιζέλος και δεν ξέρουμε αν υπέγραψαν και οι υπόλοιποι (κυρίως ο ΕΤΧΣάρχης). Ούτε 10 μήνες δεν κράτησε, άλλαξε.

Να φανταστείτε τι επιτυχία κατήγαγε η παρούσα κυβέρνηση Σαμαρα-Βενιζελο-Κουβέλη, για να δανειστούν αυτά που είχαν συμφωνηθεί το Φεβρ-Μαρτ 2012 συναίνεσαν να αλλάξουν τους όρους του δανεισμού.

Δηλαδή, είστε ο σούπερ μπαταχτζής της πιάτσας (δεν είστε, αλλά από μαζοχισμό κρεμάσατε μια ταμπέλα στο κούτελο που λέει ότι είστε ο πιο διεφθαρμένος μπαταχτζής της υφηλίου), δεν σας εμπιστεύτεται κανείς και πάτε σ’ ένα τοκογλύφο να δανειστείτε. Ο τοκογλύφος σας ξεβρακώνει και σας ζητά λαγούς-πετραχείλια και σώβρακα. Του τα δίνετε όλα ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΕΙ ΦΡΑΓΚΟ!

  • Ποιός είναι τόσο ηλίθιος που θα το έκανε αυτό;

  • Πότε θα το έκανε αυτό;

  • Όσο αλτσχάιμερ ή ηλιθιότητα και να είχε ΠΟΤΕ. Συνέχεια

Το Μνημόνιο ΙΙΙ που δεν ξέρουμε (ε’ να βολέψουμε και τα παιδιά μας)

17 Δεκ.

Ν. ΔένδιαςΌτι ένας αναγκαστικός νόμος (πράξη νομοθετικού περιεχομένου λέγεται) θα προβλέπει και το βόλεμα ημέτερων δεν μπορούσε να το φανταστεί ούτε ο φασιστικότερος και χουντικότερος νους.

Ναί η ΠΝΠ 12/12/2012 προβλέπει και βόλεμα ημέτερων!

«Δράστης» ο «φρούραρχος» υπουργάρας ΠΡΟΠΟ Νίκος Δένδιας! Συνέχεια

Το Μνημόνιο ΙΙΙ που δεν ξέρουμε (δ’ μέρος απελευθέρωση διδάκτρων)

17 Δεκ.

Πέρασε στα πολύ ψιλά ή και καθόλου το άρθρο 6 §2 της ΠΝΠ(Αναγκαστικός Νόμος) της 12/12/2012! Τι λέει αυτή η παράγραφος;

«Από την 1η Ιανουαρίου 2013 τα δίδακτρα των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, κατά την έννοια του άρθρου 11 του ν. 3279/2004 (Α΄ 205), διαμορφώνονται ελεύθερα. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης,  Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων και του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ρυθμίζονται ειδικότερα θέματα για την εφαρμογή του παρόντος άρθρου»

Απελευθέρωση των διδάκτρων των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, ελεύθερη αγορά και στην Παιδεία. Αγοραία παιδεία. Θα «αυτορυθμιστεί» και αυτή.

Εξευρωπαϊσμός!

Να τον χαιρόμαστε…

Να ρωτήσω τώρα πόσο κατεπείγον ήταν αυτό το θέμα, ώστε να μη περάσει από τη Βουλή και να περιληφθεί σε αναγκαστικό νόμο για το Μνημόνιο, θα με πούν κακεντρεχή. Ήταν υποχρέωση για τη δόση;

Όχι μάλλον ήταν δόση του Σαμαρά σ’ αυτούς που τον ψήφισαν.