Το Μνημόνιο ΙΙΙ που δεν ξέρουμε (στ’ μέρος)

17 Δεκ.

troika_samaras_venizelos_kouvelis_aftodioikisiΦτάσαμε αισίως στο έκτο μέρος του «πολυμερούς» πονήματος για το περιβόητο Μνημόνιο. Για να μπούμε λοιπόν στην τροποποίηση της σύμβασης για δανεισμό από την τρόϊκα (ΕΤΧΣ, ΕΚΤ, ΔΝΤ).

Ποιά σύμβαση τροποποιείται;

Μα η εξαιρετική σύμβαση της 15/3/2012 που υπέγραψε ο μέγας «τσάρος» τότε της οικονομίας Ε.Βενιζέλος και δεν ξέρουμε αν υπέγραψαν και οι υπόλοιποι (κυρίως ο ΕΤΧΣάρχης). Ούτε 10 μήνες δεν κράτησε, άλλαξε.

Να φανταστείτε τι επιτυχία κατήγαγε η παρούσα κυβέρνηση Σαμαρα-Βενιζελο-Κουβέλη, για να δανειστούν αυτά που είχαν συμφωνηθεί το Φεβρ-Μαρτ 2012 συναίνεσαν να αλλάξουν τους όρους του δανεισμού.

Δηλαδή, είστε ο σούπερ μπαταχτζής της πιάτσας (δεν είστε, αλλά από μαζοχισμό κρεμάσατε μια ταμπέλα στο κούτελο που λέει ότι είστε ο πιο διεφθαρμένος μπαταχτζής της υφηλίου), δεν σας εμπιστεύτεται κανείς και πάτε σ’ ένα τοκογλύφο να δανειστείτε. Ο τοκογλύφος σας ξεβρακώνει και σας ζητά λαγούς-πετραχείλια και σώβρακα. Του τα δίνετε όλα ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΕΙ ΦΡΑΓΚΟ!

  • Ποιός είναι τόσο ηλίθιος που θα το έκανε αυτό;

  • Πότε θα το έκανε αυτό;

  • Όσο αλτσχάιμερ ή ηλιθιότητα και να είχε ΠΟΤΕ.

Θα προτιμούσε να πεινάσει, να ψάχνει στα σκουπίδια παρά να το κάνει.

Κι όμως οι Σαμαρο-Βενιζελο-Κουβέληδες το έκαναν.

Για να μη χάσουν τα λεφτά τους που έχουν, να μη πεινάσει η πάρτη τους και η κλίκα τους, οδηγούν στους κάδους και την εξαθλίωση 10 εκατ. Έλληνες.

Το χειρότερο είναι ότι ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ κιόλας γιατί έσωσαν την κλίκα τους.

Άντε και το υπέγραψαν. Αυτό που υπέγραψαν, πέρασε απ’ όλα τα κοινοβούλια των χωρών της Ευρωζώνης για να εγκριθεί

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ

βεβαίως – βεβαίως.

Δεν έχουν την τόλμη να το δημοσιοποιήσουν στη βουλή, να το ακούσει ο Ελληνικός λαός, να γνωρίζει τι τον περιμένει. Γιατί δεν είναι σίγουροι ότι έχουν την απαραίτητη πλειοψηφία. Γιατί έχουν στις πιο καίριες κυβερνητικές θέσεις δοτούς που βγάζουν φλύκταινες με οποιαδήποτε δημοκρατική ή συνταγματική διαδικασία (λέγε με Στουρνάρα, λέγε με Μανιτάκη κλπ). Γιατί κυβερνάει η τρόικα και οι δοτοί. Γιατί παρέδοσαν την Ελλάδα στους τραπεζίτες κατακτητές.

Ας έρθουμε στα σοβαρά τώρα…

Ότι όλη αυτή η φανφάρα είναι άκυρη και αν ποτέ αναλάβει μια σοβαρή ΕΛΛΗΝΙΚΗ κυβέρνηση (ας είναι και απ την Ουγκάντα, αρκεί να υποστηρίζει με θέρμη τα Ελληνικά συμφέροντα) μπορεί με μια μονοκονδυλιά να διαγράψει ως ΑΚΥΡΗ όλη τη διαδικασία. Την τεκμηρίωση δείτε τη (σε συντομία) εδώ.

Οι Ορισμοί και η σημασία τους

Πατήστε για να διαβάσετε

Πατήστε για να διαβάσετε

Ο ορισμός των χρεωστικών τίτλων ΕΤΧΣ μπορεί να φανεί χρήσιμος στους δανειολήπτες που πλήττονται από τις παράνομες διατάξεις συμβάσεων των Τραπεζών. Αυτό γιατί κάνει αποδεκτό το έτος των 365 ημερών, έναντι του «Ευρωπαϊκού» προτύπου των 360 ημερών. Άρα όρος δανειακών συμβάσεων με τοκισμό 360 ημερών είναι άκυρος!

Πολύ «πονηρός» είναι ο όρος των «Ομολόγων Τιτλοποίησης«. Ουσιαστικά τα ομόλογα που κατέχουν οι οργανισμοί-εταιρείες που εντάσσονται στο ΤΑΙΠΕΔ

Δίνει τη δυνατότητα σ’ αυτούς που θέλουν να αγοράσουν από το ΤΑΙΠΕΔ να «φτιάχνουν» εταιρείες ειδικού σκοπού που στο όνομα των εταιρειών προς «αποκρατικοποίηση» εκδίδουν ομόλογα, δηλαδή ΕΙΚΟΝΙΚΟ χρήμα. Με τις προϋποθέσεις του ορισμού τα μοναδικά ομόλογα που μπορεί να χρησιμοποιηθούν είναι αυτά του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Δηλαδή οι δανειστές, μας δανείζουν με ΕΙΚΟΝΙΚΟ χρήμα, δεσμεύοντας παράλληλα δημόσια περιουσία που ΠΑΡΑΝΟΜΑ έχει μεταφερθεί στο ΤΑΙΠΕΔ.

Για την πώληση της επικράτειας έχουμε αναφερθεί με λεπτομέρειες εδώ και καιρό

Δηλαδή αυτός που θα αγοράσει τις εταιρείες αυτές μπορεί να αποπληρώσει τα δάνειά τους με ομόλογα, άρα να τις αγοράσει ουσιαστικά με ομόλογα. Να μη βάλει δηλαδή ζεστό χρήμα, αλλά ομολογίες.

Αν αυτό δεν είναι εκτός των άλλων και ξέπλυμα ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ τότε τι είναι;

Ας έρθουμε σ’ έναν άλλο ορισμό που πολυδιαφημίστηκε, το «Περιθώριο» με το οποίο οι δανειστές μας μειώνοντάς το στο ΜΗΔΕΝ μείωσαν το επιτόκιο δανεισμού. Αυτό ντε που έπεσε και πανηγυρίζουν οι Στουρνάρηδες και Σαμαράδες. Που επαναδιαπραγματεύτηκαν ντε και νίκησαν!

mnhm2

Τι μας λέει εδώ ο ποιητής; Ότι το επιτόκιο είναι μηδέν υπό την προϋπόθεση ότι το 2017 το περιθώριο θα είναι 200 μονάδες βάσης (αυτό είναι το SPREAD). Σήμερα αυτό είναι 1417 μονάδες βάσης! Εκτός αυτού οι δανειστές μπορούν να το αλλάξουν όποτε το γουστάρουν με μια απλή απόφαση του ΔΣ του ΕΤΧΣ και έγκριση της τρόικα. Χωρίς να μας ρωτήσουν.

Δηλαδή δανειζόμαστε με κυμαινόμενο επιτόκιο (αρχική σύμβαση) και με κύμανση της κύμανσης χωρίς οποιαδήποτε εξάρτηση από το οικονομικό κλίμα της εποχής.

ΑΡΑ, δεν ξέρουμε τι θα πληρώσουμε στο τέλος, τι τόκους θα δώσουμε

Βγάζω το καπέλο στους επανδιαπραγματευτές. Σκληρή και συμφέρουσα διαπραγμάτευση έκαναν!

2 Σχόλια to “Το Μνημόνιο ΙΙΙ που δεν ξέρουμε (στ’ μέρος)”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Το Μνημόνιο ΙΙΙ που δεν ξέρουμε (τι αλλάζει και πώς αλλάζει) « - 21/12/2012

    […] Προστίθενται νέοι όροι και αντικαθίσταται ο όρος “Περιθώριο”. Γι αυτά μπορείτε να δείτε αναλυτικά και εδώ. […]

  2. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ: Το Μνημόνιο ΙΙΙ που δεν ξέρουμε (τι αλλάζει και πώς αλλάζει)…θα καταλάβετε μη φοβάστε να διαβάσετε! « ΣΤΗ ΦΑΤΣΑ ‹(´•¿•`)› - 22/12/2012

    […] Προστίθενται νέοι όροι και αντικαθίσταται ο όρος “Περιθώριο”. Γι αυτά μπορείτε να δείτε αναλυτικά και εδώ. […]

Σχολιάστε